měšťanský dům

Polozapuštěná komora v zadní části domu byla dodatečně předělena na dva prostory. Z chodby je přístupná gotickým pískovcovým půlkruhovým portálkem s okosenou hranou a trojúhelnými patičkami. Z chodby jsou rovněž přístupné sklepy. Pod síní se nachází valeně klenutý sklep zřejmě pozdně gotického původu, přístupný pískovcovým půlkruhovým portálkem bez okosení. Další úroveň sklepů vytesaných ve skále se nachází pod zadní částí domu. Je v něm druhotně užité renesanční pískovcové ostění vstupu. Černá kuchyně v polopatře, sklenutá valenou klenbou s trojúhelnou výsečí je zřejmě až barokního původu, nepochybně však na místě původní gotické. Místnost v zadní části polopatra má trámový strop s překládaným záklopem. Horní patro domu má obdobnou dispozici rozšířenou o místnost nad loubím. Stropy jsou zde rovněž trámové. Průčelí do náměstí je v přízemí členěno arkádovým obloukem loubí, v patře třemi obdélnými okny s lištovými šambránami. Loubí je kryto trámovým stropem. Vlevo je klasicistní pískovcový portálek zaklenutý půloválným obloukem, vpravo vchod v pískovcovém půlkruhově zakončeném ostění, nad ním oválný průduch s kovanou listovou mříží. Zadní dům, vystavěný zřejmě na substrukcích gotické městské hradby, je dvoupatrový se sedlovou střechou s bobrovkami a dvěma vikýři. Dispozice je dvoutraktová. Přízemí sklenuté plackami do pasů je přístupné z ulice. Schodiště do pater a bývalá černá kuchyně jsou umístěny v traktu na dvorní straně. Místnosti v patrech jsou plochostropé. Průčelí do Pražské ulice je rámováno lisénovými rámci, v přízemí velký klasicistní stlačeně sklenutý portál v pískovcovém ostění. V obou horních patrech jsou tři obdélná okna rámovaná odstupněnými šambránami.