stéla s reliéfem sv. Rodiny

Edikulová kaple s reliéfem. Kamennými kvádříky zděná stěna, která v krajině působí jako kaplička. Po stranách na vysokém soklu jsou dva pilastry zakončené hlavicemi s akantovými listy. Ze strany, v šíři stěny, stejně provedený pilastr. Pod pilastry je předstupující vysoký sokl. Ve střední části, v nice nahoře zakončené segmentem a při okraji vystouplou páskou je reliéf Svaté rodiny. Čelně zleva P. Marie, levou rukou vede Ježíška za pravou ruku. Marie a Ježíšek mají pozlacené svatozáře. sv. Josef, čelně vpravo, pravou rukou vede Ježíška za rámě, levou rukou v lokti zvednutou přidržuje přes záda přehozený ranec. Kolem hlavy má pozlacený kruh svatozáře. Nad hlavami figurální skupiny jsou kudrnaté mraky. Nad nikou s reliéfem je vystouplá deska v rozích dolů protažená a bez nápisů. Kladí položené na hlavice pilastrů nese přestupující trojúhelný fronton, v jehož spodní části je pod deskou stoupající sima. V tympanonu je reliéf zářícího Božího oka. Pod objektem sochy je betonová základna, vytvořená při restaurování, aby zajistila stabilitu. Na zadní straně jsou pod sebou postupně tři autentické nápisy: 1. "Jos. Richlera sculp. 1832", 2. "Obnoveno r. 1891", 3. "R. 2000, ak soch. Jar. Kerelem".