fara

Fara je zděná světle omítaná patrová budova, stojící na obdélném půdorysu a nesoucí sedlovou střechu, která je krytá bobrovkami. Na každé straně se nachází tři vikýře typu volské oko. Budova stojí v jižní části zámeckého areálu. Jihozápadní průčelí směřuje k hlavní komunikaci. Je členěno patrovou profilovanou římsou a korunní fabionovou římsou a tvořeno celkem sedmi okenními osami. Okna v osách jsou obdélného tvaru s profilovanými šambránami. Okna v přízemí mají podokenní římsu. První a pátá osa je v přízemí prolomena kruhem zaklenutým vjezdem. Na vrcholu vjezdu se nachází ozdobný klenák. Severovýchodní průčelí směřuje do zámeckého dvora a členění v zásadě dodržuje členění průčelí jihozápadního. V zleva třetí a poslední ose se nacházejí klenuté vjezdy. V páté ose se nachází dveřní otvor ohraničený profilovanou šambránou. Nad dveřním otvorem se nachází obdélný nadsvětlík se stejnou šambránou. Jihovýchodní štítové průčelí je členěno patrovou římsou. Ve štítu se nachází kruhový průduch. Horizontálně je průčelí členěno dvěma okenními osami s obdélnými okny ohraničenými šambránami. V přízemí mezi okny na budovu navazuje ohradní zeď. Severozápadní průčelí je členěno korunní fabionovou římsou. V patře se nachází jedno slepé okno a ve štítu se nachází obdélný otvor.