měšťanský dům

Objekt se nachází na území městské pamáktové rezervace. Dvoupatrový podsklepený objekt v souvislé uliční zástavbě Poštovní ulice, působící poměrně nekompaktně, což je dáno jeho výškou a částečně i sytým odstínem fasády. Za domem dvorek, boční a zadní křídlo, ve dvoře zděný přístavek. Dům podle dostupných údajů byl nově vystavěn v roce 1865 na starších základech původního domu, na mapě stabilního katastru se objevuje parcela plně zastavěná bez dvorku. Sklep má však původ starší, pravděpodobně pozdně gotický. Uliční průčelí je členěno mezi patry římsami, nad okny ve druhém patře se rovněž nachází nadokenní římsa s vystupujícím obloučkem. Fasáda je čtyřosá. V přízemí je hmota průčelí prolomena vpravo vstupním otvorem s polokruhovým zakončením, lemovaným plastickým prvkem, vlevo je ve stejné velikosti prolomen vstup do obchodu spolu s výkladcem, již bez orámování. Vrata jsou původní, pocházející pravděpodobně z doby úpravy domu v 19. století, jsou dvojkřídlá, s obloukovým proskleným nadsvětlíkem, křídla jsou ve horní polovině ozdobena plastickým motivem psaníčka, uprostřed s plastickým motivem zvířecí tlamy, pravděpodobně lva. Jsou pojednána v kontrastní barevné úpravě. Výkladec je novodobý, vstupní, rovněž novodobé, dveře se nachází vlevo od výkladce, jsou osazeny až za špaletou. Čtyři okenní osy obsahují osm shodných okenních otvorů, stejně tak jejich výplně jsou jednotné. Jedná se o okna s pevným poutcem v horní třetině, dvojkřídlá a dvojdílná, otvíravá do interiéru jak ve spodní části, tak v horní třetině, v bílé barevné úpravě. Zadní fasáda je zcela fádní, architektonicky nezajímavá, okenní otvory jsou jednotné velikosti, s novodobými výplněmi, dvojkřídlými, jednodílnými, členěnými do kříže. Jelikož objekt má dvorek uprostřed dispozice, zadní fasáda nemá přízemí prolomeno žádným vstupním otvorem. Fasády do úzkého dvorku jsou rovněž nepozoruhodné, jsou prolomeny na straně směrem k západu širokými okny, která osvětlují schodiště, zbývající okenní otvory jsou rovněž pravděpodobně druhotně zvětšované, jsou v nich osazena novodobá trojdílná okna. Sevřený dvorek se nachází ve středu dispozice při pravé straně za průjezdem. Nachází se na něm vpravo při štítové zdi sousedního domu čp. 120 přízemní zděný přístavek krytý plechem, který je z památkové hlediska zcela nehodnotný.