brána

Mohutná obdélná zděná brána, vysunutá z linie východní hradby do příkopu, je založena ve strmém svahu na přístupové cestě od vsi. Stavba má armovaná nároží a na vstupní straně mohutný sokl, zakončený šikmo okosenou kamennou plochou. Na východní straně je vysoký obdélný vjezd s boky armovanými kamennými kvádry s úzkým okosením nároží a narušeným kamenným překladem, nad nímž je plochý vylehčovací záklenek. Průjezd má segmentový záklenek, za nímž následuje valená klenba přízemí z lomového kamene. V pravé stěně je umístěna deska s reliéfním znakem Lichtenburků (zkřížené ostrve). Ze zdiva vyššího patra brány jsou zachované jen vysoké střepy na severní straně. V bočních stěnách brány, před obvodovou hradbou jádra, jsou vyzděné dvě protilehlé branky na parkán, se segmentovými záklenky.