měšťanský dům

Řadový patrový objekt s výrazným plastickým horizontálním členěním nadokenní, kordonovou a korunní římsou, doplněným pouze v ose přízemí mírně představeným rizalitem. Čtyřosé přízemí je prolomeno střídajícím se výkladcem a vstupem. Jejich pravoúhlá profilace je vložena do hladce zalomené fasády, akcentovány hladkým pásem ostění jsou pouze vstup s dvoukřídlými vraty. Průběžná římsa probíhá ve formě širokého pásu nad horní linií oken a vstupů, v jejíž horní části se v úsecích mezi prolomenými otvory nachází plastická profilace, tvořící základnu pro půlkruhové profilované mutuly, tyto otvory akcenující. Horní podlaží je pětiosé, vzájemné propojení jednotlivých okenních os je proto dosaženo pouze na okrajích objektu. Obdélná okna zde dosedají na kordonovou římsu, nadokenní návojová římsa se zesílenou základnou navazuje na horní okraj oken; prostřední třetí osa je slepá. Předsazená hranolová korunní římsa je pravidelné traktována ve spodní části pravoúhlými profily. V jádru zachovány v přízemí pozůstatky klenutého máhauzu, hmota domu posléze přechází do vnitřního křídla.