usedlost

Objekt č.p. 48 se nachází v Lukovsku, což je místní část Lukova, který je součástí města Úštěk v litoměřickém okrese Ústeckého kraje. Nachází se zde rozvolněná zástavba, která je rozmístěna převážně kolem komunikace. Domy jsou ve většině případů zděné a patrové. Areál usedlosti č.p. 48 se nachází ve středu obce u hlavní komunikace.Usedlost se nachází mezi dalšími parcelami. Součástí areálu je patrový poloroubený dům s vyřezávanou podstávkou a sedlovou střechou s taškami. Dům se nachází ve východní části parceli a tvoří její hranu. V severní části pozemku se nachází samostatně stojící polozděná přízemní stavba sloužící jako stodola. Areál usedlosti je ohraničen kamennou zdí s korunním zdivem.