venkovská usedlost

Zděný uzavřený statek kolem obdélného dvora. Přízemní obytné stavení má ve štítovén průčelí, obráceném do návsi, dvě okenní osy s modernizovanými obdélnými okny, štít je oddělen profilovanou kordonovou římsou. Barokizující štít s volutovými křídly je ukončen velkým, půlkruhovým nástavcem, v jehož středu je nika, zaklenutá konchou. Pod profilovanou římsou jsou dvě půdní okénka stejného tvaru jako nika.Obytné stavení má obdélný půdorys s hospodářským traktem v řadě a je kryto sedlovou taškovou střechou. V hospodářské části s chlévy jsou pruské klenby. Z podélného bočního průčelí je prostý pravoúhlý vchod do obytných místností. Bránan dvora má stlačený oblouk, jehož tvar sleduje i překlad a s obytnou částí je spojena malým oblkoučkem. Po pravé straně brány zdobí zdivo dva další obloučky stejného tvaru.