děkanství

Areál děkanství stojí na jižní straně náměstí naproti kostelu Nejsvětější Trojice. Obdélná budova děkanství, orientovaná delší stranou do náměstí, je obklopena na západní straně malým vjezdovým dvorkem, na severní straně velkým zatravněným vstupním dvorem a na jižní straně zahradou. Z východní strany přiléhá k děkanství další zástavba. Areál vymezuje ohradní zeď otevřená na západní straně branou a na severní straně brankou. Ohradní zeď je narušená jen na severovýchodní straně, kde areál od sousední parcely odděluje drátěný plot. V severozápadním rohu areálu stojí menší hospodářská stavba, pravděpodobně původní konírna. Mezi nárožími konírny a děkanství je vestavěna vnitřní brána osově navazující na vnější bránu. Předmětem ochrany je děkanství, konírna, ohradní zeď s branami a s brankou a pozemky parc. č. p. 753,754, 755 - část.