měšťanský dům

Objekt vznikl komunikačním propojením dvou původních měšťanských domů čp. 158 a 159, dnes sloučených pod čp. 159. Vstup a přístupové schodiště jsou společné, také sklepy jsou údajně propojeny. Objekt v interiéru, vyjma klenutých místností v přízemí, výrazně necitlivě modernizován. Popis původního čp. 159: Řadový, dvoupatrový měšťanský dům s podloubím, na úzké hloubkové parcele v severní frontě Velkého náměstí. Zdivo cihelné, omítané, omítka hladká, nátěr okrový s bílými doplňky. Střecha sedlová s hřebenem rovnoběžným s průčelím, krytina plechová, hnědá, střešní okna. Původně šlo o objekt s uzavřeným dvorem a dvorní zástavbou, nyní je dvůr spojen pro několik domů, bez zástavby. V přízemí dva oblouky podloubí v bosované omítce, pilíře hranolové, s předsazenými omítanými druhotnými opěráky. Z náměstí do podloubí vede schodiště, pod něž zasahují sklepy. Římsa bez profilace odděluje hladkou plochu pater, členěnou v obou podlažích dvěma páry sdružených oken v omítkových šambránách, v prvním patře vyšších, doplněných společnou nadokenní římsou s akantovými konzolkami a obdélnou suprafenestrou. Průčelí završuje konzolová římsa.