dům

Patrový volně stojící dům s mansardovou střechou stojí v severovýchodní části návsi. K hlavní budově obdélného půdorysu přiléhá na severozápadě patrový přístavek se sedlovou střechou. Před hlavním průčelím se nalézá zatravněná předzahrádka. Hlavní silniční průčelí je osmiosé se středním dvouosým rizalitem. Nároží průčelí i rizalitu člení bosáž. Okna v přízemí s křídli v líci průčelí mají štukové šambrány a parapetní římsu. Okna v patře mají šambránu a parapetní římsu a supraportu ukončenou korunní římsou. Okna v rizalitu mají navíc nadokenní římsu. V ose rizalitu se nalézá portál se stlačeným obloukem, který má bohatě profilovanou šambránu s klenákem. Portál rámuje edikula s dvěma pilastry. Cvikly a plochy mezi pilastry jsou členěné. Západní trojosé průčelí má okna v přízemí i patře obdobná jako v hlavním průčelí. Fasádu člení patrová římsa s nárožní bosáží. Východní průčelí domu je čtyřosé. Na dvorním průčelí se nalézá vlevo otisk někdejšího hospodářského objektu. Vpravo od něj je umístněn vstup do průjezdu. Okna v patře mají rám dělený na šest částí. V době dokumentace majitel odmítl umožnit vstup do domu. Dle karty z roku 1963 je celé přízemí klenuté plackovými a neckovými klenbami. Východní průčelí přístavku je trojosé. V přízemí se nalézají dvě okna a dveře. V patře jsou osazena novější okna a balkonové dveře na terasu, k níž vede dřevěné schodnicové schodiště. Západní čtyřosé průčelí má hladkou nečleněnou omítku s novějšími výplněmi okenních otvorů.