bašta

Objekt bašty je založený na nevyrovnaném skalním výchozu, bez soklu, přímo na terén. Zdivo z místního lomového kamene je vyrovnávané do vodorovných úseků. Horní část bašty se jeví jako mírně ustupující, není však pro dokumentaci přístupná. Ve zdivu se zachovaly otvory po lešení. Zdivo v patě bašty nad roklí je narušeno hlubokými kavernami vypadaného líce, pojivová malta je však stále velmi tvrdá a aktuální statické narušení v této části nehrozí. Koruna zdiva je bohužel nepřístupná, je však zřejmé narušení kořeny náletové vegetace a lze předpokládat narušení vlivem dlouhodobého zatékání do nekrytého zdiva. Na východní straně je oblá část bašty ukončena pravoúhlým nárožím, kterým se kolmo připojuje k domu čp.11. Na opačné straně domu čp.11, na pozemku st.p.4 je v zadním čele domu z boku viditelné masívní kamenné zdivo, s nerovně ubouraným lícem, dosahující až pod přetažený okraj střechy. Za ním vybíhá kamenný líc bašty. K této baště je zadním čelem nesouměrně přistavěný přízemní venkovský dům.