boží muka

Na nízké čtvercové základně se tyčí štíhlý pilíř s probranými rohy. Pilíř je ukončený vyloženou profilovanou římsou s okosenými horními hranami sbíhajícími se ke kaplici, která na římsu dosedá. Stěny kaplice jsou prolomeny hlubšími vpadlými plasticky lemovanými rámy, které jsou, kromě jedné strany, vyplněny reliéfy a jedna strana nápisem (viz níže). Kaplici zakončuje vyložená římsa s profilací fabionu a sérií ústupků s okosenou hranou, které směřují k jetelovému kříži ve vrcholu. V kaplici kamenné boží muky se na levé straně v mělkém obdélném rámu dochoval jedenáctiřádkový německý nápis sekaný ve frakturním písmu. Diesses Cr/ euz hatt/ der Erba(re)/ Paul Plaz/ er und Su/ san(n)a seine/ Ehwirttin/ zu einer Ge/ dachtnuss/ machen la/ ssen.//