venkovská usedlost

Rozsáhlý areál usedlosti stojí přímo na návsi, na úzké a v severojižním směru výrazně protažené parcele. Nejvýraznější částí komplexu je patrový zděný obytný dům, situovaný za předzahrádku na jihozápadním konci dvora. Přímo na něj směrem na sever navazuje dvojice budov tvořící západní hranici areálu - jde o objekt chlévů (stájí), na který dále navazuje stavba kolny. Na severním konci dvůr uzavírá příčně umístěná stodola, spojená s kolnou dřevěným přístavkem, který sceluje budovy na západní straně dvora do souvislé linie. Budova stodoly také odděluje dvůr usedlosti od zahrady, která vyplňuje severní část pozemku. Na opačné, východní straně dvora stojí dlouhý, podélně umístěný přízemní hospodářský objekt (chlévy), který se nachází naproti stájím, a budova maštale umístěná naproti obytnému stavení v zúžené části parcely. Dům je s objektem maštale spojen zdí s branou a brankou.