Okresní soud a Okresní úřad s parkem

Dvoupatrová budova soudu s jednopatrovými částmi je vystavěna na půdorysu nerovnostranného písmene U. V patnáctiosém průčelí je zdůrazněn hlavní vstup do budovy v předposlední ose směrem na východ tříosým hranolovým rizalitem, členěným horizontálně přístřeškem nade dveřmi a římsou mezi prvním a druhým patrem. Horizontální římsy obíhají fasádu celého domu v úrovních jednotlivých podlaží. Stavba v rozmezí prvních pěti os je pouze jednopatrová. Budovu osvětlují okna obdélná čtyřdílná, dále vertikální pásová v rizalitu a čtveřice jednodílných úzkých okének na nároží. Protější budova okresního úřadu navržená na obdobném půdorysu se svou formou nelišila od svého protějšku. Rozdíl spočíval pouze v tom, že hlavní průčelí budovy pro politickou správu a četnictvo bylo o jednu osu kratší. Obě budovy jsou zastřešeny valbovými střechami. Spolu s budovou soudu byl založen park na sousední parcele směrem k nemocnici. Úřady byly doplněny zahradními plochami, které se postupem času rušily v souvislosti s rozšiřováním budov. Z doby výstavby se dále dochovaly části oplocení.