společenský sál a hotel Palcát se sochou

Původní kapacitní dimenze hotelu byla 139 lůžek a 94 přistýlek, velký společenský sál měl obsloužit 700 osob a malý sál 100 osob. Denní bar byl navržen pro 43 návštěvníků u stolu, v přízemí měla restaurace obsloužit až 154 osob, navržená kavárna s barem měla kapacitu 84 míst. Noční bar měl kapacitu 83 míst, dále zde byly salonky s 51 místy a snack-bar se 41 místy. Celkové náklady byly projektovány na 36 milionů Kčs. Celý komplex hotelu se společenským zázemím má sedm nadzemních podlaží a jedno podlaží podzemní. V přízemí se podle projektu nacházely společenské prostory jako společenský sál a restaurace, v patře byla umístěna kavárna a restaurace se salonky. Ve zbylých nadzemních patrech jsou umístěny hotelové pokoje. V suterénu bylo počítáno se zásobováním kuchyně, se sklady a přípravou jídel. Čistý a špinavý provoz s odpadovým hospodářstvím byl zcela oddělen. Pro provoz hotelu ve vertikálním směru byly navrženy dva osobní a jeden nákladní výtah. Každý hotelový pokoj měl své hygienické zázemí, každé podlaží má navíc náhradní společné zázemí. Společenské prostory byly již od počátku navrženy jako klimatizované s filtrací a temperací vzduchu. Dnes je provoz společenské části přizpůsoben potřebám moderního hotelu, nachází se zde restaurace, bowling, welness i posilovna. Velký sál je využíván pro veřejné kulturní akce, bar je nadále provozován jako hudební klub. Po rekonstrukci nabízí hotel Palcát ubytování v jednolůžkových až čtyřlůžkových pokojích s celkovou počtem 70 pokojů s kapacitou 146 lůžek s možností přistýlek. Velký sál má kapacitu 500 osob pro kulturní akce a recepce, 360 osob pro konference. Jednotlivé salonky mají kapacitu dle uspořádání – salonek č.1 a 2 pro 30-100 osob, salonek č. 3 pro 12-15 osob a salonek č. 4 pro 20-40 osob.