hotel Palcát

Exteriér hotelu Palcát je složen z několika jednoduchých kvádrových bloků. Jižní část s blokem hotelových pokojů dominuje rozšířenému prostranství ulice 9. května. Směrem na sever pokračuje celý komplex již nižšími bloky s občanskou vybaveností a společenskými prostory. Celý objekt stojí na rozšířeném základním bloku o celkem třech podlažích. Jižní průčelí se obrací svými dvěma podlažími do ulice 9. května a je prolomeno velkými prosklenými plochami pásových oken. Směrem k severu se terén mírně snižuje a objekt se stává třípodlažním. V partii dvora - obslužného vjezdu jsou fasádní plochy uzavřenější s minimem okenních otvorů. Při jižním průčelí je na tento nízký dvoj-třípodlažní blok nasazen kvádr s hotelovými pokoji. Blok s pásy sdružených oken, na JZ nároží přebíhajícími přes nároží, je pojat v intencích dobového hotelového stavitelství, včetně typické asymetricky umístěné vertikální mezery plného zdiva mezi pásy prosklených ploch oken. Samotný pokojový blok je částečně usazen na subtilních pilířích. Kromě členění otvory jsou plochy bez výrazného dekoru.