měšťanský dům

Řadový dvoupatrový městský dům středověké dispozice s historickými konstrukcemi, fasáda v minulých letech upravena, dispozice nezměněna. Průčelí směrem do Havlíčkovy ulice tříosé. V přízemí na středové ose je umístěn hlavní vstup do budovy, po jeho stranách jsou zapuštěny dvoudílné, v horní části členěné výkladce. Sokl objektu obložen keramickými dlaždicemi. Přízemí od 1. patra dělí profilovaná kordonová římsa. V patře jsou tři dvoukřídlá dvojitá okna členěná do šesti tabulek, v polopatře nad prvním patrem jsou osazena v osách opět tři menší okna s identickým dělením. Pod okny 1. patra a okny v polopatře probíhá profilovaná parapetní římsa, všechna okna lemují šambrány. Široká profilovaná korunní římsa. Střecha sedlová, krytina bonnský šindel. Okrová barevnost fasády, s tmavšími odstíny průběžných říms a šambrán. Zadní průčelí směrem do ulice Na struze tvoří novodobý přístavek, jehož střecha je výškově v úrovni 1. patra, plochá se sedlovým proskleným vikýřem. 1. patro tříosé, v postranních osách dvojitá šestitabulková okna. Ve střední ose šestitabulové dřevěné dveře. Ve 2. patře ve třech osách stejná okna jako v 1. patře. fasáda hladká, barevnost okrová, tmavším odstínem odtud při levé hranici zdi pokračuje do dvora, zaklenutá stlačenou valenou klenbou s pasy.