venkovská usedlost

Areál usedlosti stojí na západní straně návsi a skládá se z obytného domu, patrového hospodářského stavení a stodoly. Obytný dům je přízemní, zděný, se střechu s polovalbou krytou bobrovkami. Návesní průčelí je dvouosé s dvěma okny v přízemí a měnšími ve štítu, lemovanými profilovanou šambránou. Interiér domu tvoří tradiční trojdílná dispozice komorového typu. V síni se nachází vstup do valeně klenutého sklepa umístěného pod zadní světničkou. Nad tímto vstupem je dřevěné schodiště do podkroví, upraveného v sýpku krytou lepenicí. Na obytnou část navazuje dvouprostorový chlév zaklenutý třemi obdélnými plackami. Střecha je krytá novými pálenými taškami. Naproti obytné budově ve dvoře se nachází menší zděné patrové hospodářské stavení - datované 1916. V hloubi dvora se nachází od ostatních budov výrazné oddělená zděná stodola se sedlovou střechou, pokrytou pálenými taškami.