vila

Vila je umístěna v zahradě, do které se obrací i hlavní vstup do domu, krytý terasou, visutou na štíhlém pilíři. Směrem do ulice vila vizuálně vstupuje jen úzkým průčelím s dvěma řadami pásových oken, které je z obdélného půdorysu stavby vykrojeno přízemní terasou, vnořenou do severozápadního rohu stavby. Při pohledu z ulice tak stavba, dnes zčásti skrytá vzrostlými stromy, nabývá výrazně vertikální charakter a působí ještě křehčím dojmem. Podobně výraz stavby zjemňuje také mělký rizalit na jižní fasádě se dvěma řadami pásových oken, který při pohledu z ulice vytváří iluzi hlubšího půdorysného pročlenění stavby. Z východního průčelí, otočeného do zahrady vystupuje kvádrové těleso schodiště s odpočívadlem, které vytváří závětří hlavního vstupu do domu a pohledově kryje snížený vstup do garáže v suterénu. Fasáda domu je artikulována střídavě plochami s pásovými či sdruženými okny, střídavě volnými plochami hladkých stěn, do kterých se propisuje vnitřní dispozice domu. Již v průběhu stavby byla barevnost fasády změněna z okrové na bílou a barva ostatních doplňků – okenních rámů, zábradlí obou teras, oplocení a pod. – z modré na červenou.