dva reliéfy s erby Těmínů ve zdi chléva

V soklovém zdivu kolny u nároží jako armatura zazděná dvojice obdélných pískovcových desek s vystupujícími reliéfy erbů Těmína z Těmic a jeho manželky. U erbů tesané nápisy se jmény a s datací. Dotčené artefakty jsou zazděny v základové zdi pod nárožím hospodářské budovy areálu bývalé doubravické tvrze čp. 1. Kameny se nachází nad strmým svahem směrem k řece Úpě. Původně zřejmě tvořily součást bosované brány, do uvedené zdi, kde se nachází dnes, byly zazděny s velkou pravděpodobností již v 19. stol. Kameny jsou zazděny pod nárožím hospodářské budovy ve zdi z cihel a kamene. Oba kameny ve tvaru přesně opracovaného kvádru jsou zazděny nad sebou, spodní jako vazák, vrchní jako běhoun. Pod spodním kamenem je ve zdivu poměrně velká proluka, nevylučuje se, že se zde v minulosti nacházel ještě třetí kámen. Vzhledem k tomu, že jsou oba kamenyzazděny, není v současné době možné změřit jejich přesné rozměry. Díky proluce pod spodním kamenem je na spodním kameni viditelný reliéf s erbem patřícím Anně Těmínové, rozené Pecingárové z Bydžína, manželce někdejšího majitele tvrze na konci 16. stol. Těmína z Těmic. Určení erbu napovídá také nápis vytesaný na rozvinuté stuze nad samotným znakem ve znění ANNA TIEMINOWA ... (konec nápisu je špatně čitelný) - nápis je tesán humanistickou majuskulou. Znak je rozprostřen po celé čelní ploše kamene. Erb samotný lemuje stromová ratolest (vrbová) spletená do kruhového věnce. Erb má všechny charakteristické znaky - štít, helm, klenot a přikrývadla). Figura na renesančním štítu znázorňuje rozevřené kružidlo - znamení patřící Pecingárům z Bydžína. Helm je patrný pouze v hrubém reliéfu a v obrysech, detaily jsou poškozené a špatně čitelné, nelze jej tedy přesněji popsat. Zdá se být kolčí, případně turnéřský (nevylučuje se, že by bylo možné jej lépe popsat po případném vynětí kamene ze zdi). Přikrývadla v podobě bohatě rozvinutých a propletených per jsou rozprostřena po celé ploše věnce, přikrývají téměř celý helm i štít. Klenot posazený na helmu kopíruje znamení na štítu. Znázorňuje rovněž rozevřené kružidlo připevněné sevřenou hlavou k helmu, nad jeho rozevřeným vrcholem visí tři pera zavěšená na věnci. Po stranách klenotu je vtesáno vročení 1586. Kámen je zazděn patou směrem dovnitř zdiva. Vrchní kámen zazděný ve zdivu jako běhoun je bosovaný, celý zazděný, reliéf na tomto kameni tedy nelze popsat. Za stávajícího stavuje viditelná pouze okrajová část stejného věnce jako na spodním kameni a okraj rozvinuté stuhy se schovaným nápisem. Uvnitř věnce je zřejmě vyobrazen erb někdejšího majitele tvrze Těmína z Těmic (kosmo nebo šikmo položené břevno). Helm kolčí, klenot znázorňuje křídlo ve stejném směru jako štít.