vila

Jedná se o třípodlažní objekt (suterén, přízemí, patro + střešní terasa). Dům je situován v zahradě mezi ulicemi U Mrázovky a Nad Mrázovkou. Zahrada je ohraničena oplocením. Na pozemku parc. č. 2452/2 stojí garáž ze 70. let. 20. stol. (zahrada, novodobě upravované oplocení a garáž nejsou předmětem tohoto návrhu). Nosnou konstrukci domu tvoří pilíře z monolitického železobetonu, doplněné nosnými stěnami z cihelného zdiva, stropy jsou rovněž z monolitického železobetonu. Vnější podoba domu je tvořena prolínajícími se kubickými hmotami a půdorysně zalomenou hmotou předstupující severní terasy, jejíž linie korespondují se šikmým prolomením východního průčelí při terase přízemí. Hlavní vstup do vily je situován na západní straně v partii zastřešené plochou markýzou. Soklové části a část fasády vlevo od vstupu jsou provedeny v haklíkovém zdivu. Nad úroveň ploché střešní terasy vystupuje hranol bývalé výtahové šachty, na který navazuje hmota obdélného, jakéhosi průhledového rámu. Podobný motiv známe z některých pražských realizací A. Loose, např. v Müllerově vile ve Střešovicích, nebo Winternitzově vile na Smíchově. Vertikální komunikaci původně vedle schodiště zajišťoval i osobní výtah firmy J. Koch z roku 1937, vedoucí ze suterénu na terasu, se stanicemi v přízemí a patře. Později byl odstraněn. Suterén domu zahrnoval garáž, provozní zázemí (kotelna, sklep, sušárna, prádelna) a místnosti pro služebnou a hosty. Přízemí a patro sloužilo rodině majitelů. V přízemí byly mj. kuchyň, knihovna, obývací pokoj, jídelna. Prostory obývacího pokoje a jídelny navazovaly svými půdorysně zalomenými prosklenými stěnami na východní terasu. V patře byly především soukromé ložnice, koupelny, herna, aj. Z prostoru severovýchodní ložnice se vcházelo na předsunutou severní terasu.