boží muka

Pískovcová Boží muka se nacházejí za kostelem sv. Šimona a Judy ve vzdálenosti asi 100 m u polní cesty. Na kamenné základně o rozměru 125 cm x 85 cm x 45 cm výšky je profilovaný kvádrový sokl o velikosti 45 cm zakončený přesahující profilovanou římsou. Kvádrový pilíř o rozměru 35 cm x 35 cm x 220 cm výšky vč. římsy je třídílný, se spodní širší částí, který je zdoben reliéfními rámci s tesaným povrchem. Střední část pilíře v čelním pohledu s reliéfem P. Marie Bolestné o velikosti 55 cm, stojící na konzole. Nad reliéfem a po stranách pilíře je tesaná profilovaná lišta, nad kterou je krátká hladká část s vročením v čelním pohledu 1777 v zrcadle. Pilíř ukončen profilovanou přesahující římsou. Kaplice o velikosti 80 cm umístěná na římse s volutovými příložkami po stranách, na čelní straně v rámu reliéf krucifixu s lebkou. Vrchní část kaplice mírně vzdutá, s vytesaným skalnatým reliéfem a vrcholovým kovovým (zlaceným) latinským křížem o velikosti 60 cm. Materiálem světlý pískovec. Celková velikost 390 cm bez kovového kříže ve vrcholu.