pivovar - sladovna

Budova pivovaru je situována na severní straně hospodářského dvora při zámku; severní stranou je otočen k Labi. Jedná se o patrovou stavbu, v jejíž středu vystupuje masivní sladovní hvozd; boční křídla jsou kryta sedlovými střechami s pálenou drážkovou krytinou, hvozd kryje střecha valbová. Prostory osvětlují v obou podlažích malá provozní šířkově obdélná okna, uzavřená mříží z kovaných prutů čtverhranného průřezu; na dvorní straně byla některá z nich zvětšena do různých utilitárních rozměrů. Ve hvozdu jsou menší výškově obdélná okna. Fasády člení lizénové rámce, okenní otvory jsou rámována jednoduchými šambránami, nad okny jsou ve štuku naznačeny segmentové záklenky. Střechou hvozdu prostupuje cihlový šestiboký komín se zdobnou korunou.