zámek

Zámek stojí v obci při hlavní silnici. Na západě se rozkládá hospodářský dvůr s budovami po třech stranách dvora (V budovy jsou v ose budovy zámku. Do dvora se vjíždí od S bránou. JV od zámku navazuje v šíři dvora zahrada obehnaná ohradní zdí s výklenkovými kaplemi. Dále na JV navazuje bývalý park. V něm stojí uprostřed školka. Zeď na V straně parku byla přezděna, na J a JZ zachována původní zeď s bránou, na Z byla zeď zbořena a na jejím místě postavena řada garáží. Při hlavní silnici byla na V a SV straně vysázena alej; ze starých stromů zbylo 7 původních líp a 3 jírovce (kaštany), všechny ostatní stromy byly nahrazeny novými mladými stromky. V od zámku, za silnicí stál ovčín, ze kterého zbyly pouze obvodové zdi. Předmětem ochrany je budova zámku, ohradní zeď dvora s bránou, ohradní zeď zahrady s výklenkovými kaplemi, ohradní zeď parku s bránou a pozemky vymezeného areálu.