měšťanský dům

Patrový tříosý dům ukončený sedlovou střechou je situovaný v jižní frontě náměstí. Hladkou fasádu prolamují v patře okna lemovaná šambránou a v přízemí půlkruhově zaklenuté vstupy do obchodů a hlavní vstup do domu, situovaný přibližně na střed. Všechny vstupy jsou rovněž lemované hladkou šambránou. Fasádu dále člení plochá mezipatrová římsa, prolomená nad vstupem do domu půlkruhovou nikou pro sošku, a profilovaná korunní římsa. Interiér je uspořádán dvoutraktově, přičemž přední trakt je třídílný a zadní dvoudílný. Přední trakt je jednopatrový, zadní nižší trakt má mezipatro. Dům je z větší části podsklepený. Prostory jsou až na dvě výjimky ve všech podlažích klenuté. Ve dvoře je k domu připojené přízemní křídlo zaklenuté plackami, další zadní křídlo orientované do Štechovy ulice bylo novodobě přestavěné na samostatný obytný dům (čp. 54). Předmětem ochrany je dům čp. 8 a k němu náležející pozemek.