boží muka

Boží muka jsou umístěna poblíž křižovatky silnic Doubravice - Bílé Poličany - Lanžov. Na dvoustupňové základně o rozměru 235 x 235 cm (155 x 155 cm) posazena patka s hranolovým soklem o rozměru 55 x 55 x 95 cm výšky, sokl po obvodu je zdoben tesanými reliéfy o rozměru 65 x 40 cm s ovocnými festonovými závěsy. Sokl ukončen přesahující plochou římsou. Pod toskánským sloupek s mírnou entazí plochá čtvercová podnožní deska, Na hladkém sloupku o výšce 180 cm (s patkou a hlavicí) posazena hranolová kaplice ukončena segmentovou stříškou s koulí, ve vrcholu kovový latinský kříž. Kaplice po obvodu zdobena tesanými reliéfy, u komunikace se ztvárněním Piety a Bolestné P. Marie se zapíchnutými sedmi hřeby v srdci, na dalším reliéfu s Kalvárií a vyrytým vročením na spodním oblounu (1694), ve směru k B. Poličanům modlící se Kristus a ve směru k Doubravicím s reliéfem Krista Vítězného. Celková výška cca 480 cm bez kovaného kříže.