venkovská usedlost

Okapově orientovaná přízemní stavba, jejíž západní část je ve směru do dvora zalomena do L. Dvůr je ze čtyř stran uzavřen, jednak samotným objektem, a rovněž severní a východní části dvora zavírá ohradní zeď, která je vlivem historického navyšování terénu dnes částečně přisypána svahem z vnější strany. Objekt nese valbovou střechu, krytou slaměným doškem. Stavebním materiálem jsou nepálené cihly (vepřovice). Hlavní průčelí s oplocenou předzahrádkou se studnou prolamuje 6 os, zleva jedno užší dvoukřídlé šestitabulkové okno a vstupní dveře s menším oknem, dále pak dvojice dvoukřídlých šestitabulkových oken a v pravé části dřevěná vrata do průjezdu. Fasáda hlavního průčelí je členěna na soklovou část, která je tvořena modrou podrovnávkou, zbývající části fasády byly obíleny vápnem. K obdélníkovému půdorysu hlavní obytné části se do tvaru L napojuje na západní straně dvorní hospodářský trakt. Dispozice domu byla upravena o kuchyň s východem do dvora. V levé části domu je dnes menší světnička, pravděpodobně výměnek a v pravé části obytná světnice s okny do ulice.