zámek

Areál zámku s hospodářským dvorem leží v severní části vsi. Zámek se dvorem je přístupný od severu, cestou se stromovou alejí, na jejímž počátku, při silnici na Křesetice, stojí socha sv. Jana Nepomuckého a dále vjezdovou bránou od jihu, směrem od vsi. Vlevo od jižní brány stojí přízemní dům. Nedaleko brány, po levé straně, stojí čtyřkřídlý zámek, jehož vstupní průčelí je otevřené do prostoru velkoryse komponovaného hospodářského dvora s podélnou osou vedenou ve směru západ-východ. Severní stranu dvora tvoří stáje a stodoly, jižní stranu stáje. Dvůr na východní straně uzavírá budova bývalého vepřína. Další hospodářský objekt, sloužící jako sklad a kolna, stojí při jižní hranici areálu, za stájemi. V této části se nachází i dům, který navazuje na obytné křídlo jižní stáje. V prostoru dvora se dále nachází řada novodobých utilitárních staveb. Severně a západně od zámku se rozkládá park. V jeho východní části, při cestě s alejí stojí torzo bývalé oranžérie. Areál zámku a dvora je z větší části vymezen ohradní zdí. Na severní straně areálu, při bývalé oranžérii, se torzálně dochovala vstupní brána. Další brána, jak bylo výše uvedeno, je situovaná v jižní části areálu. Předmětem ochrany je zámek, stáje a stodoly (severní), stáje (jižní), vepřín, dům při bráně, park, ohradní zeď s branami, cesta s alejí, socha sv. Jana Nepomuckého a pozemky vymezeného areálu.