měšťanský dům

Nárožní patrový dům situovaný do prvního bloku budov jižně od centrálního náměstí města na svažující se parcele, orientované průčelím k jihozápadu. Hmotově je objekt odsazen na severní straně o jednu okenní osu od budovy umístěné nad ní (č. p. 221); západní strana je sedmiosá s mělkým rizalitem o třech osách, jižní strana je pětiosá. Vstup zřízený ve středu rizalitu flankuje dvojice oken v přízemí s půlkruhovými záklenky, ostatní okenní osy jsou pravoúhlé. Na průběžný hladký sokl navazuje bosované nároží, doplněné pásovým rastrem přízemí rizalitu. Zbývající části fasády jsou hladké, tektonicky akcentované podokenní římsou v přízemí, zdvojenou kordonovou římsou, podokenní římsou patra, korunní římsou a pravoúhlými okenními šambránami. Nad vstupem umístěné zdvojené okno je plasticky zdůrazněno edikulovými zdvojenými pilastry se stupňovaným překladem. Střecha domu je sedlová, v nároží zvalbená.