venkovská usedlost

Uzavřená dispozice, sestávající z obytného stavení a s ním nespojených hospodářských budov, které jsou seskupeny kolem dvora, přístupného původně 2 zděnými branami. Obytné stavení je přízemní, roubené, omítané a bílené; kryje je sedlová střecha. Štítové průčelí o 2 oknech ve vpadlých rámech ukončuje trojúhelný, dnes eternitem pobitý štít s jediným okénkem. Boční průčelí jsou hladce omítaná; k zápraží se obrací okna světnice a jednoduchý vstup do síně s nadsvětlíkem. Interiér: předsíň, kuchyň, komora a světnice s plochými stropy; světnice má strop povalový. U kuchyně zbořena pec. Hospodářské budovy - za sebou stáje a stodola. Obě přízemní budovy na sebe se napojující se sedlovými střechami, nad stájemi pravoúhlý vikýř s trojúhelným štítem. Polovina budovy stájí blíže k silnici přepažena a klenuta 4 poli českých placek, v druhé polovině čtvercová místnost s kamenným pilířem uprostřed, nesoucím 4 pasy valených kleneb, mezi nimiž jsou 4 pole českých placek. Stodola se dvěma čtvercovými otvory pro vrata má ploché stropy. Na hospodářských budovách je tašková krytina, na stodole ve velmi špatném stavu, místy propadlá.