silniční most

Betonový most přes Labe, uprostřed města mimo hlavní silniční tah. Konstrukce mostovky monolitická, betonová, dva oblouky jsou ztuženy, každý se sedmi svislými podpěrami a šesti šikmými vzpěrami z tvarovaného betonu. Při vstupu na mostovku po pravé i levé straně (na obou březích Labe) umístěny kvádrové pilíře s přesahujícími hlavicemi a širšími patkami, než je vlastní tělo kvádrů. Šířka komunikace je 484 cm, po stranách vedou chodníky pro pěší o šíři 150 cm. Délka mostu je 27,6 m, výška oblouků 3,65 m. Zábradlí je v okrajích mostu kotveno do betonových pilířů s hladkými hlavicemi a patkami, dřevěné, dělené do 16 polí s dřevěnými sloupky s hlavicemi a úhlopříčně kladenými dřevěnými prvky. Most s nátěrem bílé barvy. Vozovka mostu i chodníky byly vydlážděny betonovou zámkovou dlažbou. Před mostem směrem do náměstí (na levém břehu Labe) je umístěna na kamenném podstavci litinová socha sv. Jana Nepomuckého.