venkovská usedlost

Statek s hlavní obytnou budovou a výminkem, spojenými (štítové průčelí) v uliční čáře zdí s velkou branou a malou brankou u nároží domu čp. 12. Mezi obytnými budovami na obytných půdorysech dvůr, uzavřený velkou stodolou, postavenou kolmo: budovy stojí tedy na půdoryse písmene U. Hlavní obytná budova je jednopatrová o 4 x 3 okenních osách, se sedlovou střechou, krytou taškami. Patro odděleno profilovanou kordonovou římsou, trojúhelníkový štít orámován římsou. Hlavní štítové průčelí zdobeno na nárožích štukovou bosáží, okna v přízemí mají segmentové záklenky a jejich horní polovina je orámována plochým štukovým baldachýnem, podobně i okna obdélná v 1. patře, mezi nimiž jsou 2 štukové kruhové terče. Ve štítu 2 okna se segmentovými záklenky a štukovým orámováním v horní polovině, nad nimi okénko kruhové. Na obytnou budovu napojeny pod jednou střechu chlévy a špýchárek v patře. Okna v přízemí obytné budovy ve dvoře zmodernizována. Stodola ve dvoře má 2 široká vrata se segmentovými záklenky a 4 nízká obdélná okna, orámována plochým štukovým rámem nad nimi v patře. Stodola má sedlovou střechu, krytou taškami. Mezi vraty na stodole štuková písmena - datum 1920. Interiér: místnosti plochostropé. Brána s brankou, vedle štítového průčelí obytné budovy, mají segmentové záklenky.