krucifix na podstavě

Na stupni základny hranolový sokl ukončený zvonovnicí, na přední straně s nápisem s chronogramem a s datací 1832. Dřík dol. rám se skosenými rohy, rámovovaný pilastry, na bocích flambeau, nad dříkem štít s tympanonem, ve vrcholu kříž, pod ním úchyt na lampu. Na dříku reliéf s modlící se P. Marií ve frontálním postoji se sepjatýma rukama v modlitbě, okolo hlavy svatozář. P. Maria stojí na hoře, pozadí tvořeno dekorem z vodorovných lišt. P. Maria stojí na hoře, kde pod nohama stočený had (ďábel, dle prorokých zaslíbení poražený Božím Synem P. Marie Ježíšem Kristem). Nad P. Marií feston, napravo a nalevo od něho dvě rozety ve tvaru květů, trojúhelných rámec z listů na bočních stranách, na dolní straně penízkový motiv, v tympanonu monogram Maria, nad monogramem koruna Královny nebes na vrcholu se zeměkoulí s křížem - t.j.vykoupený svět Božím Synem a Spasitelem světa, na vnějších plochách štítu volutové tetraglyfy, trojůhelníky, palmety - symbol Boží Trojice. Na vrcholu kříž s trpícím Ježíšem Kristem, nad jeho hlavou páska s nápisem I.N.R.I.