zámek

Areál zámku je situován v severozápadní části vsi. Při rozcestí na západním okraji vsi stojí komplex zámeckých budov. Před severozápadním průčelím zámku se rozkládá čestný dvůr sevřený na bočních stranách stájemi s kočárovnou. Na severozápadní straně dvůr uzavírá oplocení s bránou a dva domky po stranách. Uprostřed čestného dvora vyniká kašna, kolem které stojí čtyři sochy (novodobé). Při jižní straně zámku je okrasná zahrada s kašnou. Při zámku se na východu a severu rozprostírá park, v severní části se třemi rybníky. Areál je ohraničen zdí, na severu a západu otevřen do krajiny. Na stranách parteru před jihovýchodním průčelím zámku (při východním a jižním nároží) stojí dvojice zahradních domků (před vchody dvojice váz). Parter je na severní straně vymezen terasovou zídkou se schodištěm. Na terase před jihovýchodním průčelím zámku stojí šest soch a v parteru je rozmístěno deset váz (novodobé). Na jihovýchodním konci parteru stojí podstavec sochy (dat. 1750). V jihovýchodní části parku stojí výklenková kaple. Na východní straně parku je zahradnictví s domem zahradníka. Při cestě na východní straně parku stojí domek vodárny. V ose čestného dvora pokračuje k severozápadu (k Sušicím) cesta vroubená alejí. Předmětem ochrany je: zámek s kaplí sv. Josefa, stáje, kočárovna, vrátnice I., vrátnice II., plot s branou, čestný dvůr, zahradní parter, zahradní domek I., zahradní domek II., soubor čtyř váz před zahradními domky, okrasná zahrada s kašnou, podstavec sochy v zahradě, výklenková kaple v parku, zámecký park, ohradní zeď parku, domek zahradníka, vodárna, alej k Sušicím a pozemky vymezeného areálu.