městský dům

Dům se nachází severovýchodně od náměstí, na nároží ulic Vaněčkova a Ladislava Vágnera. Jedná se o přízemní rohový objekt, vstupním průčelím natočený směrem do křižovatky komunikací. Budova je zděná ze smíšeného zdiva a byla omítnuta v barvě sytého okru. Exteriér je členěn 3 osami na J straně a 5 osami na JZ straně. Vysoký obvodový sokl vyrovnává výšku obytného přízemí s terénem. Fasáda byla původně členěna pilastry s volutovými hlavicemi. Profilované trojúhelníkové a segmentově prohnuté nadokenní římsy se střídají v pravidelném rytmu a byly zdobeny andílčími havičkami. V místě stýkání dvou ulic jsou v hraně stěn ve výšce umístěny sluneční hodiny. Na J straně jsou prolomena 3 pravoúhlá novodobá šestitabulková okna, na JZ straně 4 stejná okna a pravoúhlý vchod na vyvýšené terásce s krátkým schodištěm, s ostěním a šambránou s klenákem. Střecha objektu je sedlová, nově krytá prejzy. Nově byla vytvořená konstrukce krovu a pozednice byla posazena na nový věnec, tvořený naplocho osazenými betonovými deskami. Tento nový věnec nahradil původní korunní římsu. Předmětem ochrany je: dům čp. 96 a vymezený pozemek. Ve dvoře za domem stávalo původně hospodářské křídlo, jehož zanikající torzo bylo naposledy zaznamenáno v roce 1986.