krucifix na podstavě

Zlidovělá kamenická práce představující Krista na kříži a Máří Magdalénu. Obdélná základní deska nese podstavec složený ze soklu, dříku a krycí desky. Sokl je šířkově komponovaný, hranolový, s geometrickými rámy na bocích a rokajovou kartuší vpředu. V kartuši špatně zachovaný několikařádkový věnovací nápis. Dřík podstavce je hranolový, na něm vpředu rokajová kartuše. V kartuši nízký reliéf Bolestné Marie (Marie s rouškou na hlavě, oděná ve splývavé drapérii, stojí se sepjatýma rukama. V prsou má zabodnutý meč). Po stranách kartuše a na bocích pilíře je geometrický dekor. Krycí deska je profilovaná a zdobená pletencem. Podnož kříže spočívající na krycí desce je uprostřed rozšířená a vpředu ozdobená kartuší. Kříž je masivní s břevny ukončenými rozštěpy. Kristova hlava natočená vpravo, bederní rouška rozevlátá, nohy zkřížené. Pod křížem klečí Máří Magdaléna zachycená z profilu, s hlavou natočenou k divákovi. Pravou rukou objímá kříž, levá spočívá na okrouhlé pyxidě postavené u paty kříže.