venkovská usedlost

Areál někdejší usedlosti čp. 18 se nachází na jižní straně návsi, v západní části obce. Z historické zástavby se dochovalo hospodářské stavení podélného půdorysu na západní straně dvora, orientované štítovým průčelím do prostoru návsi. Směrem do návsi se obrací i klenutá klasicistní brána s postranní brankou, která tak vymezuje dvůr usedlosti na severní straně. Posledním historicky hodnotným objektem je stodola stojící kolmo na podélnou osu výše zmíněného hospodářského stavení, která tak oddělovala dvůr od někdejší zahrady v zadní části areálu. Někdejší, dnes novodobě upravený obytný dům stojí východním směrem od brány, orientovaný podélnou osou směrem k návesní komunikaci. Předmětem památkové ochrany je hospodářské stavení, stodola, brána s brankou a pozemek vymezeného areálu.