městské lázně

Areál se nachází SZ od centra města. Jádrem je samostatně stojící, pohledová, přízemní, horizontálně pojatá budova městských lázní (šířka je 53 m), nacházející se na S straně areálu koupaliště s bazénem a dvěma fontánami. Lehkost architektury je způsobena použitím převážně dřevěného stavebního materiálu v kombinaci s vyzděnými částmi, což velmi působivě zapadá do přírodního prostředí zalesněného skalnatého ostrohu, který se vypíná nad areálem koupaliště. Bazén obkružuje 18 laviček (materiál - dřevěné sedadlo bíle natřené a nohy jsou kovové natřené hnědočervenou barvou). Směrem na západ se zde nachází ještě brouzdaliště pro děti o čtvercovém půdorysu. K projektu budovy letních lázní patřila také parková úprava prostoru koupaliště. Původní výsadba kolem bazénu byla nahrazena novými stromky (zachován zůstal původní charakter prostoru koupaliště). Předmětem památkové ochrany je budova lázní, bazén s 2 fontánkami, brouzdaliště, 18 kusů laviček, pilířové oplocení a pozemky vymezeného areálu.