městský dům

Řadová jednopatrová budova s dvorním traktem vytvářejícím půdorys ve tvaru písmene L. Přízemí zdobeno rýhováním v omítce a téměř v celé šířce zastavěno dřevěnými výkladci, přízemí prolomeno pravoúhlými třemi vchody přístupnými po čtyřech schodech. Přízemí odděleno od 1. patra kordonovou římsou. První patro členěno asymetricky umístěným nízkým rizalitem v třetí okenní ose, prolomeno dvěma okenními, jednou čtyřdílnou a jednou okenní osou, okna pravoúhlá, se šambránou zdobenou geometrickými motivy. Pod okny návojová parapetní římsa se štukovým závěsem. Nad okny vejcovec. Fasáda prvního patra zdobena rýhováním v omítce, rytmizovaná geometrickými ornamenty v pásech nad okny. Čtyřdílné okno v rizalitu vymezeno pilastry s hladkou bosáží s podstavci a konzolami, které jsou spojeny s podstřešní římsou. V parapetu okna geometrické ornamenty kruhů a tyčinek, v suprafenstře tři erby s vpadlými výplněmi lemovanými rozvilinovým ornamentem. Jednotlivá pole mezi erby rozdělují pásky s kruhovým terčíkem ve vrcholu. Pod podstřešní římsou dekorativní pás vejcovcového ornamentu. Profilovaná korunní římsa nese střechu sedlovou. Nad rizalitem nízká atika s nárožními pilastry zdobenými plastickými geometrickými ornamentem s vpadlými výplněmi, které vymezují hladkou plochou završenou segmentovými obloukem. Plocha rámována profilovanou šambránou zdobenou kruhovými terčíky. Uprostřed atiky v hladké ploše ve štuku provedený kruhový terčík vyplněný stylizovanou květovou rozvilinou. Na nároží atiky na podstavcích dvě dekorativní vázy. Do dvora navazuje kolmo napojený trakt, který je v místě napojení na obytný dům patrový. Na patrovou část navazují přízemní budovy hospodářského zázemí měšťanského domu. Dům je na konci dvora ukončen ohradní zdí s brankou pro pěší. Místnosti v přízemí valeně zaklenuté s lunetovými výsečemi. Patro plochostropé. V suterénu valeně klenutý sklep.