venkovská usedlost

Hospodářská usedlost kolem přibliženě trojúhelného dvora, jednu stranu tvoří přízemní obytné stavení, roubené v kožichu s polovalbovou doškovou střechou, štít svisle šalován žebry. Ze síňky čelně vchod se segmentovým záklenkem do černé kuchyně, v ní pec na chleba a vpravo udírna. Vlevo i vpravo po jedné světnici s trámovými, okosenými stropy, při střední zdi vestavěny poličky, do zápraží po jednom okně. Vpravo pokračuje stavení zděným chlévem s trámovým stropem. V pravém úhlu přiléhá patrová roubená budova komor, dříve se sedlovou střechou, která se asi v r. 1965 zřítila. V přízemí i v patře po třecvh komorách, pavlač přístupná po schodech vpravo, povalové a trámové stropy, přízemí omítané, bílené lomové zdivo. Třetí stranu tvoří nízký prasečinec s pultovou doškovou střechou a stodola, z lomového zdiva, se sedlovou střechoou, krytou bobrovkami, střední mlat..