kamenný kříž

Kamenný kříž s korpusem Krista je umístěn v čtvercové ohrádce s prolamovanou balustrádou s oválnými otvory. Kříž spočívá na hranolovém soklu s profilovanou patkou, horní část soklu je ukončena vyloženou profilovanou římsou. V rytých rámech na soklu jsou vyryty majuskulní texty, v čelní části: BL. CO / POZORUGTE / PROSIM WSSICH / NI A WISTE / CELI BOLEST / I GAKO BOLEST / MA //; vlevo: PRWNI ZAKLA / DATEL IAN D / IESSLATKI PULMI / STR MARTIN ZDRA / ZIL RICHTAŘ //; vpravo: FUNDATOR /OBEC / NEMČICKA / 1807 //. Spodní část kříže s profilovanou patkou je dekorovaná mělkým kanelováním. Korpus Krista, jehož hlava se sklání k pravému rameni, je proveden ve vysokém reliéfu s bohatě zřasenou bederní rouškou. Nad Kristovou hlavou se nachází páska s písmeny IN / RI //.