venkovská usedlost

Venkovská usedlost je situována v jihovýchodním cípu návsi, na okraji horní části osady. Jednotlivé objekty jsou rozmístěny kolem oválného dvora, končícího na jižní straně plotem a příkrým srázem. Vstup do areálu usedlosti vede od západu pilířovou branou, vedle které stojí patrový roubený dům se zápražím a pavlačí v zadní části patra. Při jihovýchodní nároží domu stojí menší objekt study. Východní stranu dvora uzavírá větší roubená stodola. Na severozápadní straně dvora stojí zděný původně hospodářský objekt, který je v současnosti zcela moderně přestavěn a upraven k bydlení (bez památkové ochrany). Předmětem památkové ochrany je obytná budova usedlosti, studna, stodola a pozemek vymezeného areálu.