zájezdní hostinec

Bývalý zájezdní hostinec stojí v jižní části vsi. Rozsáhlý areál, který se rozkládá podél hlavní silnice, má podélnou osu vedenou ve směru S-J. Sestává z hostince a hospodářského dvora situovaného na jižní straně areálu a zahrady umístěné na severní straně. Dvůr obdélného půdorysu má podélnou osu vedenou ve směru Z-V. Na severní straně dvora, západním štítem orientovaným k silnici, stojí hostinec. Západní stranu dále otevírá brána vložená mezi dům a špýchar, situovaný podélně se silnicí. Na východní straně stojí hospodářské stavení s chlévy a na jižní straně stodola. Celý areál vymezuje ohradní zeď, otevřená zmíněnou hlavní západní bránou, a dále boční bránou umístěnou na jižní straně za stodolou. Předmětem ochrany je hostinec, špýchar, hospodářské stavení, stodola, ohradní zeď s branami a příslušné pozemky.