venkovská usedlost

Bývalá zemědělská usedlost leží na V straně návsi při hlavní silnici. Objekty usedlosti se rozkládají kolem obdélného protáhlého dvora. Na J straně stojí roubený obytný dům s navazujícím hospodářským křídlem a novodobou pilířovou kolnou. Proti domu stojí, paralelně s jeho podélnou osou, menší roubené a zděné hospodářské stavení. Na S straně dvora dále stojí nevelký objekt chlévů, zděný s bedněnou nástavbou. Zadní část dvora na V straně původně uzavírala velká roubená stodola. Západní návesní stranu areálu uzavírá zděná dvouosá brána s krátkým úsekem ohradní zdi na SZ a plaňkovým plotem v kamenných sloupcích na JZ. Jižní a východní strana usedlosti je obehnána novodobým drátěným plotem. Předmětem ochrany je dům čp. 4, hospodářské stavení, brána s úsekem ohradní zdí a pozemky vymezeného areálu.