fara

Zděná omítaná stavba, jednopatrová, šířkově disponovaná, o 7 x 2 osách. Střecha valbová, krytá taškami, se 2 volskými oky. V břízolitové omítce okna ve vodorovných pásech a se zakulacenými špaletami, dvoukřídlá bez dělení, dveře uprostřed přízemí ve vystupuijícím širokém, plochém orámování, v jehož nadpražní části L. P. 1814. Dveře dvoukřídlé, se světlíkem. Středem dispozice prochází široká chodba se 3 plackovými klenbami na pasech, končící však na dvorní straně oknem. Vpravo od ní místnost s neckovou klenbou a dvěma páry pětibokých výsečí, rozdělená příčkou na část před dřevěnými schody do patra, souběžnými s chodbou; a na samostatnou světničku, z níž se jde do rohové místnosti s klášterní klenbou a pětibokými výsečemi ve všech 4 jejích kápích.. Ve zdi oddělující od chodby spíž, za schody při chodbě, krátká valeně (souběžně s osou budovy) klenutá prostora, jíž lze projítjednak na dvůr, jednak na schody do sklepa a konečně do velké místnosti s neckovou klenbou a 7 pětibokými lunetami (po 2 od každé stěny, pouze proti vstupu jediná výseč uprostřed). Vlevo od chodby veliká místnost se stlačenou valenou (souběžnou s podélnou osou budovy), se 2 páry pětibokých výsečí. Z ní se jde do místnosti o 3 polích plackové klenby na pasech, táhnoucí se při hraniční zdi celou hloubkou budovy a vloženou příčkou předělené na delší přední (2 pole) a klratší zadní (1 pole) světničku. Za velkou světnicí souběžně s dvorním průčelím, přístupna z chodby valeně klenutá místnost, vpředu rozdělená příčkou, s pětibokými lunetami nad okny do dvora. V patře nad schody ústřední hala a chodba při stěně ke dvoru, z níž do jedné místnosti prkenné dveře s výplněmi - 2 nad sebou s vykrojenými rohy - naznačenými drážkou. Mezi výplněmi v rámečku letopočet 1-8-1-4. Závěsy i kování kolem kliky staré, kované. V horní části dveří vyříznutý obdélník se síťkou na větrání. V podstropí všude fabiony. Dveře vesměs staré, původní, s výplněmi a původním kováním.