městský dům

Nárožní dům o půdorysu zhruba pravoúhlého lichobšžníka (do ulice tupoúhle zalomené), zděný, omítaný, jednopatrový, vpravo nav azující na dům čp. 422, s nímž míval donedávna téměř shodnou fasádu. 7 x 1 osa. V průčelí levé části v 1. p 4 okna (2. a 3. sdružená a 3. slepé), v přízemí 3 okna, v pravé části v 1. p. 3 okna, v přízemí oknoslepé lkno a prtálek vstupu, na krátké straně ke dvoruv patře i v přízemí po 1 okně, podél delší dvorní strany do patra kryté schodišťátko a pavlač (dřevo a zasklené). Střecha mansardová, krytá eternitem. Fasáda hladká, s profilovanou hlavní římsou, v přízemí menší obdélná okna bez orámování, v patře vyšší, v profilovaných šambránách a s přímou podokenní římsou. Mezi šambránou a nadokenní římsou obdélná vpadklá výplň. Portálek kamenný, pravoúhlý, s velmi nízkým světlíkem. Ostění rámováno lištou, dveře dvoukřídlé, z klasovitě skládaných prkének. Při pravé hranici pracely za portálkem vlaeně klenutá chodba, předělená napříč: vpředu 2 a půl střídavě řasených pětiúhelných lunet, za příčkou nedokončené lunety. Vlevo z chodby vstup do 2 plochostropých místností, vpravo vstup již do přízemí sousedního čp. 422, jehož část sem připojena: k ulici místnost se 3 trámy stropu (v pravém zadním koutě okosení s nikou), další, ploššímístnost valeně klenutá se 2 pětibokými lunetami. Patro domu plochostropé.