měšťanský dům

Patrový dům na členitém půdoryse (který vznikl spojením dvou domů), završený valbovou střechou. Západní průčelí orientované do náměstí sestává ze dvou částí, což odpovídá stavební historii objektu. Jižní část tohoto průčelí předstupuje podloubím, její nároží jsou zdůrazněna mohutnými opěráky. Obě části mají v patře po čtyřech okenních osách. Severní část se v přízemí otevírá segmentově zaklenutým průjezdem. Jižní průčelí, orientované do uličky, má šest okenních os. Okna jsou trojdílná, členěná do "T", rámovaná jednoduchou šambránou pravděpodobně z počátku 20.stol. Fasáda, členěná lizénovými rámci a kordonovou a korunní římsou, získala při poslední opravě poměrně hrubou, zjednodušenou podobu. V interiéru se nacházejí plackové a valené klenby (s výsečemi). Dochovaly se zde původní výplňové dveře a okna; v místnosti v JZ části dispozice se dochovala pozoruhodná malba z r. 1805. Krov je hambalkový, podpíraný stojatou stolicí. Východně za domem se nachází dvůr. Předmětem ochrany je dům čp. 2 a k tomu náležející pozemek.