městský dům

Nárožní patrový dům obdélného půdorysu, stojící ve svažitém terénu. Dům je zděný, omítnutý v přízemí hlavního průčelí omítkou bílé barvy, v patře omítkou okrové barvy. Hlavní průčelí je čtyřosé se vstupem ve druhé ose z východní strany. Hlavní dveře jsou osazeny v pravoúhlém portálu. Fasáda hlavního průčelí je členěna soklem, lisénami, mělkým rizalitem, jednoduchou kordonovou a fabionovou hlavní římsou. Okenní otvory jsou bez šambrán. Okna jsou dvojitá, dvoukřídlá, ven otvíratelná. Západní průčelí je nečleněné, omítnuté světle okrovou barvou, s jedním patrovým oknem a dvěma půdními okénky. Východní průčelí se dvěma půdními okénky je zčásti zakryté přičleněným sousedním přízemním domem. Je omítnuto hrubou omítkou šedé barvy. Střecha je mansardová, krytá pálenou krytinou. Při západní straně domu je malý dvorek téměř čtvercového půdorysu, ohraničený zděnou ohradní zdí (materiál bílé cihly). Předmětem ochrany je dům čp. 26 se dvorkem a ohradní zdí.