socha sv. Jana Nepomuckého s kopií sochy

Socha sv. Jana Nepomuckého je umístěna na vyvýšené terase nad ulicí Na Lánech. Na několika nově osazených pískovcových stupních, které vyrovnávají nerovnosti terénu, stojí ve spodní části profilovaný sokl, na něm střední volutový sokl s oválnou kartuší. Pod kartuší je mezi volutami ve spodní části připojen reliéf přesýpacích hodin. V kartuši je vytesán nápis: Svatý Jene Nepomuský oroduj za nás! V horní části na sokl navazuje ve středu segmetnově vypjtatá masivní profilovaná římsa, ve které je zakomponována andílčí hlavička. Na ní už stojí socha světce v tradičním kanovnickém rouchu s kožešinovou pláštěnkou přes ramena, v dlouhém spodním rouchu s kratší rochetkou, kterou zakončuje u kolem vrtaný ornament bordury. Mírný kontrapost s levou volnou nohou, pravá ruka je zdviřena, levá pozdvižena v úrovni boku (atribut kříže schází). Hlava s výrazným orlím nosem a velkýma očima pozvednutýma k nebi je otočena mírně do prava. Rozměry: spodní sokl 117x100 cm, střední volutový sokl - 98x58x186 cm, socha světce - v = 190 cm.